Burgemeester Nienhuis – onze beschermvrouwe

Wonen in Heemstede: wie wil dat nou niet? Het is een heerlijke plek, met winkels, sportclubs, zwembad, natuur en openbaar vervoer. Acht jongeren die hier zijn opgegroeid en met enige begeleiding zelfstandig kunnen wonen, wilden graag in Heemstede blijven. Een groep ouders kreeg dit voor elkaar. Het resultaat: een mooi kleinschalig appartementencomplex naast de Watertoren.

Bij mijn ‘inburgering’ als burgemeester nodigden de bewoners mij uit voor een bezoek. En natuurlijk ben ik graag gekomen. We hebben anderhalf uur met elkaar gepraat en ik mocht zelfs enkele kamers bekijken. Wat een pracht locatie! De bewoners en ouders zijn dan ook ontzettend trots op hun woonplek en zijn enthousiast over de medewerking die zij kregen, onder andere van woning corporatie Pré Wonen en van de gemeente.

Als klap op de vuurpijl werd mij aan het eind van mijn bezoek gevraagd of ik beschermvrouwe wilde worden van dit woonproject. Een eretitel die ik natuurlijk graag aanvaard! Onder één voorwaarde: dat de groep een keer voor mij zou koken. Een prima manier om als beschermvrouwe in contact te blijven met deze bijzondere groep bewoners!

Astrid Nienhuis

Burgemeester